TVRTKA

Od male obiteljske tvrtke, osnovane u teškim danima Domovinskog rata u Zadru, „Arbacommerce" je prerastao u važnog prerađivača sitne plave ribe i uvaženog poslovnog partnera, kako domaćim ribarima, tako i domaćim i inozemnim kupcima diljem Europe.

Dobro je poznato značenje Jadranskog mora kao važnog izvora kvalitetne srdele i inćuna za cjelokupnu ribarsku prerađivačku industriju duž priobalja bivše države pa i šire, za cijeli europski dio Mediterana. To je onaj prostor kojeg je trebalo iskoristiti i popuniti praznine koje su nastale zbog ratnih zbivanja i razjedinjenja starog tržišta. S tim smo ciljem 1999. godine započeli djelovati u sektoru ribarstva.
 
Prikupiti i dostaviti ribu u tvornice koje su trebale sirovinu, za početak je bila jedina moguća opcija. 2007. godine dovršena je gradnja prvog pogona za preradu što nam je omogućilo proširenje djelatnosti na proizvodnju i izvoz pod vlastitim brojem odobrenog objekta. 2012. godine izgrađen je i drugi pogon, a 2019. godine ta su dva odvojena objekta spojena u jedan te su nastavila djelovati pod jedinstvenim brojem HR 2961 EU.
 
U tim pogonima danas se smrzava srdela (lat. Sardina pilchardus) te smrzava, soli i marinira inćun (lat. Engraulis encrasicolus).

Zapošljavamo 80 do 100 djelatnika, ovisno o dijelu godine.