Poluproizvodi

Poluproizvodi

Poluproizvod je naziv za ribu koja je svježa dopremljena u tvornicu i tu prerađena jednom od metoda: smrzavanjem, mariniranjem ili soljenjem.
Sve dok tako prerađena ne bude pripremljena i upakirana u svoju konačnu ambalažu, ostaje poluproizvod. To su velika pakiranja od više kilograma smrznute rasute srdele ili inćuna ili isto tako veliki smrznuti blokovi, uobičajeno od 8 kg težine, barili od 20 kg mariniranih fileta inćuna u marinadi ili barili posoljenog inćuna od 25-27 kg težine.
Poluproizvodi su naši glavni izvozni artikli, namijenjeni tvornicama i pogonima koji ih od nas kupuju i na svoj način pripremaju da bi ih ponudili dalje svojim prodajnim kanalima i tržištu široke potrošnje.
Dio poluproizvoda zadržavamo i za svoje potrebe i od njih dalje radimo proizvode pod vlastitim brendom.

MARINIRANO

Mariniranje je način konzerviranja fileta inćuna svjetlim octom. Nakon što se taj relativno kratki proces završi, filet se pročisti posebnim procesom i pohrani u marinadu.


Saznajte više

SLANO

Najveći dio godišnjeg ulova inćuna kojeg se namijeni soljenju, soli se u barilima od 25/27 kg. Razlog tome je veličina dostupne svježe ribe. Kao i latama i barilima se posvećuje dužna pažnja, kontrolira priprema i prati njihovo zrenje do trenutka kada će postati spremni za otpremu na adrese kupaca prerađivača ili za pohranu na naša skladišta da bi se tijekom godine od njih pripremali proizvodi za široku potrošnju pod našim brendom ArbaSol Adriatic Delight.

Alfa i omega dobrog i poželjnog slanog fileta svakako je lata svježe ulovljenog inćuna, pažljivo složenog i odmjereno usoljenog. U latama ArbaSol u savršenoj harmoniji leže sloj ribe i sloj soli, svjedočeći stvaranju naše Premium kvalitete. Proizvode se late od 5 kg i 10 kg neto težine, odnosno 4 kg i 8 kg ocijeđene neto količine ribe.


Saznajte više

SMRZNUTO

Opremljeni smo suvremenom opremom za smrzavanje svježeg ulova, bilo u bloku ili pojedinačno. Propisno smrzavanje svježe ulovljene ribe, u vrlo kratkom vremenu na izrazito nisku temperaturu, osigurava zdrav i lijep proizvod koji se, po potrebi, može dugo čuvati.


Saznajte više