Proizvodni postupci
U svojim urednim i dobro održavanim proizvodnim prostorima prihvaćamo sa ribarskih brodova svježu ribu, inćun i srdelu.
Načelno se srdela lovi u hladnijem, a inćun u toplijem dijelu godine.
Na oko 6.000 kvadratnih metara proizvodnog i skladišnog prostora, riba se u najkraćem vremenu, odnosno tijekom istog dana kada je i ulovljena, doprema do tvornice i odmah privremeno skladišti na način da odmah bude spremna za što skoriju preradu.
Izrazito se pazi da se obave sve radnje koje će osigurati nepromijenjenu i nenarušenu kvalitetu. To se postiže zbrinjavanjem na prikladnu temperaturu već na ribarskom brodu, a potom i osiguranjem hladnog lanca u transportu.
Kada jednom dođe u tvornicu, sirovina više nije ugrožena ni na jedan način. Tijekom godine registrira se obrtaj od oko 5 tisuća tona sitne plave ribe.
Smrzavanje

Opremljeni smo suvremenom opremom za smrzavanje svježeg ulova, bilo u bloku ili pojedinačno.
Smrzavanje ribe za proizvod u bloku odvija se u tunelima. Pojedinačno brzo smrzavanje, poznato kao IQF (eng. Individual Quick Freezing) odvija se u modernom IQF stroju velikog kapaciteta 2 t/h što osigurava spuštanje temperature na izrazito nisku razinu u vrlo kratkom vremenu . Time se osigurava visoka kvalitativna vrijednost dobivenog smrznutog proizvoda od srdele i inćuna.
Smrznute proizvode možemo pakirati u zahtijevane težine, prema upitima kupaca, posebno kada govorimo o pojedinačnom brzom smrzavanju ili IQF smrzavanju. Blokovi su težine cca. 8 kg.
Mariniranje

U našem slučaju, mariniranje je način konzerviranja fileta inćuna svijetlim octom. Nakon što se taj relativno kratki proces završi, filet se pročisti posebnim procesom i pohrani u marinadu.
Od tako pripremljenog proizvoda od inćuna mogu se formirati pakiranja u barilima od 20 l (14 kg fileta + 6 l tekućine). Marinirani fileti inćuna u barilima namijenjeni su daljnjoj preradi, odnosno prepakiravanju.
Srdelu ne mariniramo.
Soljenje

Soljenje je vjerojatno najstariji poznati način čuvanja sitne plave ribe za razdoblja u godini kada svježa nije dostupna. Iz te tradicijske prerade izrodila se prava, visoko cijenjena delikatesa.
Kao i kod marinade, u našem pogonu ne solimo srdelu, samo inćun.
Proces soljenja i zrenja odvija se u pažljivo kontroliranim uvjetima u našim pogonima i traje mjesecima.
Soljenje je proces u kojem ne postoji pomoć strojeva i cjelokupna se obrada, dakle, čišćenje, soljenje i sve aktivnosti tijekom zrenja, odvija ručno.
Takvim procesom dobivamo proizvode u vrlo cijenjenim limenkama, bolje poznatim pod nazivom „lata" i u barilima. Navedeni su poluproizvodi namijenjeni tvornicama i pripremnicama hrane, ambulantnoj prodaji i najčešći su izvozni artikli. Dio poluproizvoda zadržavamo i filetiramo da bi od njih stvorili proizvode od inćuna pod vlastitim brendom. Filetiranje i konačno pakiranje proizvoda također se odvijaju ručno.